Sunday 19 October 2014

DRAZÍ MAGOŘI, KULTURNÍ VLOŽKA

S magorama jsme vyrazily ven a nafotily pár docela pěknejch fotek. S Mym magorem jsme pak byli na českym DesignBloku a včera jsme viděli spoustu světýlek na Signal Festu. Praha je večer kouzelná.
pokus o a'la Abbey Road fotku. ale koukejte na ty stromy.

Ahoj magoři,
       Moje kamarádka měla narozeniny, tak jsme se sešly a udělaly super cool párty (žádnou jinou ani neumíme, hehe). Vyrazily jsme se projít po Bohnicích, navštívily areál psychiatrický nemocnice, kterej je teď na podzim působivě, možná až tajemně půvabný (ach, jak miluju podzimní barvy stromů) a cestou vyfotily několik desítek fotek. Pár z nich vám, drazí magoři, ukážu, protože věřím, že oceníte tu příjemně chladivou podzimní náladu, která z nich přímo sálá. Víte, co myslím?
       Doufám, že jo.

       Tak si teď, magoři, uvařte nějakej pořádně voňavej skořicovo-jablečnej čaj, přilepšete si ho dávkou medu, pohodlně se usaďte/ulehněte a teprve potom
čtěte dál.
my.
. . .

Grand Hotel Evropa:
popsané stěny, dřevo a květiny
       V neděli 12. října jsme s Mym magorem viděli úžasný věci na DesignBloku.
       Nejdřív jsme byli na Václaváku v Grand Hotelu Evropa. Musím se ale přiznat, že jsem byla skoro víc fascinovaná historickou krásou toho hotelu a jeho pokojů, než samotným uměleckým designem, který jsem v nich měla možnost zhlédnout.
       Promiňte, vážené dámy a pánové z DesignBloku, ráda bych obdivovala vaše umění, ale představte si, kolik příběhů by tyhle hotelové zdi mohly vyprávět!
       I přes tuhle mou podivnou fascinaci zapomenutými příběhy jsem se snažila soustředit i na samotné expozice, protože některé opravdu stály za to. Docela se mi to dařilo, myslím.
       Jedna věc mi utkvěla v paměti. V každém poschodí byly na konci chodby tři schody a pak zazděný portál dveří. Ty schody vedly přímo do zdi.

škola Mikulandská:
na stěnách nástroje, u zdi hromady prken. zabavte se, děti

       Později jsme zamířili na další místo a to do školy Mikulandská na Národní třídě. Tahle budova byla o dost rozlehlejší. Už mi ani nedělalo problém soustředit se na samotnou výstavu, protože právě tady byly situovány všechny expozice, které se týkají hlavního tématu letošního DesignBloku - dětství a hry. Zkusili jsme si spoustu interaktivních her, dokonce jsem si zatloukla svoje prkno do takový obrovský hromady prken, to mě moc bavilo, hehe.

       Pokud jste letos DesignBlok nestihli, určitě doporučuju nenechat si ho ujít příští rok, dobře?

. . .
       Včera, 18.10. jsme se šli projít po Praze, protože až do dnešního večera probíhá v centru Signal Festival. Celá akce propuká každý večer v sedm a instalací je po Praze celkem 21. My jsme jich viděli celkem 6, pak už jsme byli úplně utahaní. Všechny 4 videomappingy jsou ohromující - projekce 04 na Michnově paláci je ve 3D, takže si klidně s sebou vemte 3D brýle, pokud za ně nechcete platit 40 korun, hehe C: Úžasná je taky projekce 01, Evoluce, na Náměstí Míru.
       Někdy bych chtěla tuhle hru světel vidět, když bych byla zhulená, to by bylo fakt něco.
       Praha je v noci vážně okouzlující. Teda, až na ty lidi. Představovali jste si někdy, jak strašně zajímavý by bylo, kdyby najednou všichni lidi zmizeli?


Magoři, dneska večer máte poslední možnost! Nechte všeho a padejte, dobře? Stojí to za to.
A navíc
je to zdarma.


klikni na "Read more", jestli chceš vidět další fotky z cool expozic
↓↓↓

SIGNAL fest, videomapping Dreamforge na Staromáku
DesignBlok, škola Mikulandská

SIGNAL fest, Kraken viditelný z Alšova nábřeží

DesignBlok, Grand Hotel Evropa:
židle ze starého oblečení

DesignBlok, škola Mikulandská:
expozice ze sladkostí



No comments:

Post a Comment

Speak your mind my friend!